tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Ders Planı

I.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2075G1002 Türk Dili I 2 0 2 2      
2075G1003 Yabancı Dil I 2 0 2 2      
2413G1001 Gastronomiye Giriş 2 0 2 4      
2413G1002 Temel Sanat Eğitimi I 2 2 3 7      
2413G1003 Temel Gıda Bilgisi 3 0 3 6      
2413G1004 Gıda Hijyeni ve Güvenliği 3 0 3 6      
2413G1005 İşletme Bilimine Giriş 2 0 2 3      
TOPLAM   16 2 17 30      
                 
II.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2075B1002 Türk Dili II 2 0 2 2      
2075B1003 Yabancı Dil II 2 0 2 2      
2075B1004 Girişimcilik ve Kariyer Planlama 2 0 2 4      
2413B1002 Temel Sanat Eğitimi II 2 2 3 7      
2413B1003 Beslenmenin Temel İlkeleri 3 0 3 6      
2413B1004 Temel Mutfak Bilgileri 3 0 3 5      
2413B1005 Mutfak Matematiği 2 0 2 4      
TOPLAM   16 2 17 30      
                 
III.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2075G1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2      
2413G2004 Mesleki İngilizce I 2 0 2 2      
2413G2001 Mutfak Uygulamaları I 2 4 4 7      
2413G2002 Gıda Bilimi ve Teknolojisi I 2 0 2 5      
2413G2003 Yiyecek İçecek Yönetimi 2 0 2 4      
  Bölüm Seçmeli 1 3 0 3 5      
  Bölüm Seçmeli 1 3 0 3 5      
TOPLAM   16 4 18 30      
                 
IV.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2075G1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 2      
2413B2004 Mesleki İngilizce II 2 0 2 2      
2413B2001 Mutfak Uygulamaları II 2 4 4 7      
2413B2002 Gıda Bilimi ve Teknolojisi II 1 2 2 5      
2413B2003 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği 2 0 2 4      
  Bölüm Seçmeli 2 3 0 3 5      
  Bölüm Seçmeli 2 2 2 3 5      
TOPLAM   14 8 18 30      
                 
V.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2413G3001 Türk Mutfağı I 2 4 4 7      
2413G3002 Servis ve Sunum Teknikleri 1 2 2 5      
2413G3003 Menü Planlama 2 0 2 4      
  YAZ STAJI 1 0 0 0 5      
  Bölüm Seçmeli 3 3 0 3 5      
  Üniversite Seçmeli 1 3 0 3 4      
TOPLAM   11 6 14 30      
                 
VI.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2413B3001 Türk Mutfağı II 2 4 4 7      
2413B3002 İçecek Teknolojisi 2 0 2 5      
2413B3003 Mekan Tasarımı 2 0 2 4      
  Bölüm Seçmeli 4 3 0 3 5      
  Bölüm Seçmeli 4 2 2 3 5      
  Üniversite Seçmeli 2 3 0 3 4      
TOPLAM   14 6 17 30      
                 
VII.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2413G4001 Dünya Mutfağı I 2 4 4 7      
2413G4002 Barista Yönetimi 1 2 2 5      
2413G4003 Gastronomide Satış ve Pazarlama 2 0 2 4      
  YAZ STAJI 2 0 0 0 5      
  Bölüm Seçmeli 5 2 2 3 5      
  Üniversite Seçmeli 3 3 0 3 4      
TOPLAM   10 8 14 30      
                 
VIII.Yarıyıl      
Kodu Dersin Adı T U K AKTS      
2413B4001 Dünya Mutfağı II 1 4 3 7      
2413B4002 Bitirme Projesi 0 2 1 4      
2413B4003 Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi 2 0 2 5      
  Bölüm Seçmeli 6 3 0 3 5      
  Bölüm Seçmeli 6 3 0 3 5      
  Üniversite Seçmeli 4 3 0 3 4      
TOPLAM   12 6 15 30